Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Βασικές Γνώσεις για Συστήματα Καραόκε



Σημείωση: Τα παρακάτω δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν το δάσκαλο αλλά είναι πληροφορίες βασικές για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με σύστημα καραόκε….
Τα διάφορα Καραόκε Συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν παιχνίδι για τη διασκέδαση στο σπίτι οπότε τότε αρκεί ένα Ασύρματο σύστημα Καραόκε που συνδέεται πανεύκολα με οποιαδήποτε audio σύστημα, διαθέτει είσοδο ήχου (audio input) και την μετατρέπει σε σύστημα καραόκε!!! Μπορείτε δηλαδή να το συνδέσετε εύκολα στην τηλεόραση ή το στερεοφωνικό σας και να εξασκηθείτε αμέσως στο τραγούδι ή να αγοράσετε:
·        Ελληνικά  Μουσικά DVD Καραόκε

Βέβαια ένα σύστημα καραόκε , σήμερα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για σοβαρή μελέτη αν είστε αρχάριος τραγουδιστής αλλά για να μη απογοητευτείτε πρέπει να διαθέτετε πολύ καλό μικρόφωνο πχ (shure 58) και καλό HiFi ή Hi End σύστημα (κυρίως με αξιοπρεπή ηχεία) ή αν χρησιμοποιήσετε το PC σας αυτό να είναι εξοπλισμένο με μια πολύ καλή εξωτερική  soundcard (πχ Focusrite Scarlett 2i4) και φυσικά αξιοπρεπή ηχεία (πχ διάλεξε από εδώ κάποια μέσης τιμής). Φυσικά τότε (σοβαρή μελέτη) απαιτείται να έχετε και τον κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο (room treatment) για να μη απογοητευτείτε από την ηχογράφηση

Στο εξωτερικό (δεν ξέρω αν και στην Ελλάδα) μπορείτε να νοικιάσετε μια καραόκε εξοπλισμένη αίθουσα με την ώρα και να μοιραστείτε τα έξοδα με φίλους με τους οποίους θα τραγουδάτε μαζί.
Για να βελτιώσετε τα φωνητικά σας μπορείτε να προμηθευτείτε ένα software ειδικά σχεδιασμένο γι αυτό το σκοπό πχ το SingingCoach.(Μπορείς να κάνεις Down Loading ένα δοκιμαστικό)
Σ’ αυτού του είδους τα Software τα lyrics (οι στίχοι) εμφανίζονται στην οθόνη με λευκά γράμματα και καθώς τα τραγουδάς μετατρέπονται σε χρώματος μπλέ και παραμένουν μπλε αν απαιτείται να ‘’κρατάς’’ μια νότα.

Υπάρχει επίσης λογισμικό για υπολογιστή ("λογισμικό φωνητικής εκπαίδευσης»), που δείχνει ζωντανή την ανάλυση της συχνότητας της φωνής σας από το μικρόφωνο. Μπορείτε συγκρίνοντας να βλέπετε πως ακούγεται μια «καλή» φωνή , και μετά να  παρακολουθήσετε οπτικά  και το πώς ακούγεται η δική σας. Ένα τέτοιο λογισμικό εδώ:

Δείτε και το: karaoke online
Αν λοιπόν αποφασίσετε καραόκε σύστημα αντί για δάσκαλο φωνητικής τότε πάνε πακέτο αξιόπιστα , έστω μέσης τιμής, τα audio εξαρτήματα :

  • Μικρόφωνο
  • Ηχεία
  • Ενισχυτής
  • Εξωτερική Κάρτα ήχου
Δεν μπορείτε πχ να διαθέτετε όλα τα ανωτέρω καλής ποιότητας  αλλά το μικρόφωνο να είναι αυτό που δίνεται δωρεάν (κόστος αν το αγοράζατε χωριστά μέχρι 5 ευρώ) με τα DVD Players!!!! Ή το ίδιο, ακόμα και το πιο ακριβό μικρόφωνο να έχετε, δεν θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα ηχογράφησης , αν το μικρόφωνο δεν συνυπάρχει με αντίστοιχης ποιότητας sound card.

Ομοίως και για τα ηχεία monitors . Εννοώ ότι με την  επεξεργασία και αργότερα τη μίξη της φωνής σας με μουσικό όργανο, αυτό που θα ακούτε από τα monitors να σας ικανοποιεί και να ανακαλύπτετε τις ατέλειες σας οπότε να ξαναηχογραφείτε , διορθώνοντας τις  , έτσι ώστε όταν κάποτε φτιάξετε το δικό σας CD ή ένα clip αυτό να  ακούγεται με την ίδια ποιότητα είτε στο αυτοκίνητο σας, είτε στο στερεοφωνικό σας, είτε σε στερεοφωνικό διαφορετικό από το δικό σας…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου