Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τροφοδοσία Μουσικού Εξοπλισμού στην ύπαιθρο (χωρίς ΔΕΗ)


Υπάρχουν πολλές λύσεις. Θα πρέπει όμως να κουβαλάς τον εξοπλισμό που μερικές φορές θα είναι βαρύς.
Μικρών Συστημάτων εξωτερικές εφαρμογές
Αν το μόνο που θέλετε είναι μια κιθάρα (βιολί,φλογέρα,φυσαρμόνικα....) και ένα μικρόφωνο , τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας ενισχυτής ρεύματος/μπαταρίας  που να έχει είσοδο κιθάρας και μικροφώνου  . Οι φορητοί των 5 watts VOX & Yamaha σε ύπαιθρο (Εγώ τους χρησιμοποιώ σε υπαίθριες συγκεντρώσεις της Ομάδας Πεζοπόρων και ΚΑΠΗ και οι μπαταρίες τους κρατούν για πάνω από 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας ) με αρκετά καλά αποτελέσματα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και την αναφερόμενη στο παρακάτω video μέθοδο chain .

                                            Μεγάλων Συστημάτων εξωτερικές εφαρμογές
Φυσικά αν θέλετε κάτι επαγγελματικό - με το ΡΑ και τα μεγάλα σας ηχεία και γενικά εξοπλισμό - που απαιτεί τροφοδοσία  220 V τότε ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω LINKS:
Για μηχανήματα που απαιτούν υποχρεωτικά 220 V AC (και όχι 12 ή 6 volts DC) , σε μέρος χωρίς ΔΕΗ:



  • Αν ο εξοπλισμός σας δεν είναι μπαταρίας αλλά πχ σύστημα PA, ενισχυτής κιθάρας... τότε απαιτείται η αγορά ή η ενοικίαση μιας φορητής γεννήτριας
  • ή να εξεταστεί ένας 12v DC / 220 V AC Μετατροπέας (Inverter)- με μπαταρίες πολλών αμπερωρίων (Ah) -  ειδικά αν στον χώρο χωρίς ΔΕΗ υπάρχει πρόσβαση αυτοκινήτου για τροφοδότηση του από τον αναπτήρα .

Πριν από χρόνια , η γεννήτριες ήταν θορυβώδεις , με καπνούς τριγύρω και πολλές φορές ο θόρυβος κάλυπτε  τις μελωδίες.
Σήμερα υπάρχουν αθόρυβες φορητές γεννήτριες , που μπορούν να δουλεύουν δίπλα στο μουσικό και να μη ενοχλούν.
Πχ η Honda EU2000i θεωρείται από τους μουσικούς αθόρυβη όμως πολύ ακριβή.

Αν όμως δεν έχετε τα μετρητά ή δεν θέλετε να επενδύσετε σε μια αξιοπρεπή γεννήτρια , τότε εξετάστε την αγορά μπαταρίας, φορτιστή και inverter (Δείτε για λεπτομέρειες το σχετικό άρθρο UPS ΕΔΩ ).

Φορητή γεννήτρια βενζίνης ή πετρελαίου : Δείτε πχ εδώ
Φορητή γεννήτρια Υγραερίου πχ Εδώ  : 
Μετατροπέας από 12 v DC αυτοκινήτου σε 220 v AC : πχ Εδώ:
Φορητή Ηλιακή Γεννήτρια 5,5/12V: πχ ΕΔΩ
Φορητή Ηλιακή Γεννήτρια 220 V: πχ ΕΔΩ




Τι είναι οι μπαταρίες deep cycle batteries 
Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 50160, το οποίο έχει εκδοθεί και στη χώρα μας ως Ελληνικό πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 50160/25.05.2000 καθορίζει ορισμένα όρια μέσα στα οποία είναι αποδεκτή η ποιότητα της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στον κάθε καταναλωτή. Τα όρια που τίθενται από το πρότυπο αυτό είναι περιληπτικά τα παρακάτω: Όρια διακύμανσης της τάσης τροφοδότησης Για τη χαμηλή τάση, οι μετρούμενες τιμές πρέπει να βρίσκονται μεταξύ των ορίων 230 ± 10% (δηλαδή 207 V έως 253 V). Στη μέση τάση, τα όρια διακύμανσης είναι 20kV ± 10% (Όταν βέβαια η μέση τάση είναι 15kV τότε τα όρια είναι 15kV ± 10%)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου